Το δημόσιο χαρακτήρα τη ΔΕΗ και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της, υπερασπίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τη ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια περίοδο που δέχεται μια μεγάλη επίθεση, ενορχηστρωμένη από μερίδα του Τύπου, κυρίως γιατί κάνει ένα μεγάλο «σφάλμα», έχει βάλει μια κόκκινη γραμμή και λέει δεν ξεπουλάμε και δεν ξεπουλιόμαστε, πράγμα το οποίο δεν τους το συγχωρούν σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση αυτή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «δεν συγχωρείται για τους τηλεοπτικούς εισαγγελείς της πολιτικής μας ζωής, από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη δημόσια περιουσία και ιδίως τη ΔΕΗ, κυρίως, όμως, από αυτήν την ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία μπροστά στο σχεδιασμό της δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ούτε να ‘στερηθεί’ μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του είναι στο πλευρό αυτού του αγώνα, όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά κυρίως για να μπορεί το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, που ζει στο όριο της φτώχειας, να έχει ρεύμα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί την δημόσια περιουσία, κρατώντας τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως αυτή της ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό, κατέληξε, καλούμε σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, που δεν θα έχει μονάχα τη ΓΕΝΟΠ, θα έχει όλες τις ομοσπονδίες των εργαζόμενων, κυρίως όμως και ενώσεις καταναλωτών, διότι η δημόσια ΔΕΗ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης