Να δοθεί στη Βουλή η λίστα του ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 10:53
Να δοθεί στη Βουλή η λίστα του ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα
Σύγκληση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, προκειμένου να έλθει στην κατοχή της και να εξεταστεί λίστα του ΣΔΟΕ, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Σχετική επιστολή έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής Αθανάσιο Νάκο:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ζητώ την άμεση σύγκληση της επιτροπής του άρθρου 21 για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, προκειμένου να ζητήσει όλα τα αναγκαία στοιχεία και να εξετάσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από τα δημοσιεύματα για τη λίστα του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης για τη σχετική υπόθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του θέματος. Επιβάλλει την ενεργοποίησή της κατά τον νόμο αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου χωρίς την παραμικρή ολιγωρία. Απαιτείται να συζητηθούν και να αποφασιστούν, με ευθύνη, συλλογικότητα και κυρίως αποτελεσματικά, όλες οι δέουσες κατά τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πάνδημη απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και αυστηρές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο και το περί δικαίου αίσθημα».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 11:21