«Να δώσουμε δουλειά στον κόσμο»

«Να δώσουμε δουλειά στον κόσμο»
Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, σημείωσε για άλλη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως «πρέπει να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες» και «να δώσουμε δουλειά στον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σημείωσε πως «το μέτωπο της κυβέρνησης στο "όχι άλλα μέτρα" είναι αρραγές»: «Υπάρχει ένα σταθερό, απολύτως σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση που λέει: Νέα μέτρα δημοσιονομικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη».Όπως είπε, «πρέπει ο κόσμος να σταματήσει να απειλείται και να εκφοβίζεται πως θα μειωθούν και άλλο τα εισοδήματά του», τα οποία, όπως είπε, έχουν μειωθεί τραγικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε μάλιστα πως «στήνεται ένα διεθνές επικοινωνιακό σκηνικό που θέλει να βάλει και πάλι την Ελλάδα στο επίκεντρο», τονίζοντας πως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως «δεν έχει κανένα νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους αν αυτοί οι στόχοι υπονομεύουν το ΑΕΠ», ενώ επανέλαβε τη θέση ότι χρειάζεται Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαμορφωθεί το πλαίσιο στοιχειώδους εθνικής συναίνεσης.

Αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, είπε πως «όσοι θέλουν να πληγεί η πολιτική σταθερότητα, θέλουν να πληγεί η οικονομική και η κοινωνική σταθερότητα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. «Η Ελλάδα ειναι χώρα υποδοχής μεταναστών» είπε, και πρόσθεσε:
«Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί όμως η Ελλάδα να αδικείται ενδοευρωπαϊκά στο ζήτημα αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε πως έχουν διαμορφωθεί αγκυλώσεις σε σχέση με το Δουβλίνο ΙΙ και τόνισε πως χρειαζόμαστε νέες θεσμικές συμφωνίες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, 15:51