«Να εκκινήσουν από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 18:41
«Να εκκινήσουν από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»
Τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση, εκφράζει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. 

Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η κ. Παπακώστα σημειώνει πως η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει το momentum προς όφελος της, δίχως σπουδή και επισημαίνει πως αυτοί δε, διεθνώς, που μονομερώς την αναγνώρισαν, παρά τη θέση μας, τώρα να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού επιθυμούν την ένταξή της στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά, η κ. Παπακώστα αναφέρει στην ανάρτησή της: «Ως Βόρεια Ελληνίδα, ως πολιτικός που γνωρίζω το "Μακεδονικό" επιθυμώ να εισφέρω στο εθνικό διαπραγματευτικό οπλοστάσιο, εν όψει της διαπραγμάτευσης. Λέω ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το 2008. Το τεχνητό αυτό κράτος, σήμερα, δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, νομίζω ότι οι διαπραγμάτευσεις για την ένταξη του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποίησει το momentum προς όφελος της, δίχως σπουδή. Αυτοί δε, διεθνώς, που μονομερώς το αναγνώρισαν, παρά την θέση μας, τώρα να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού επιθυμούν την ένταξή του στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 18:41