«Όχι» στις διαπραγματεύσεις με κλειστές πόρτες είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Τα κλειστά χαρτιά στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να τελειώσουν. Μέχρι χθες, η τρόικα έλεγε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης. Σήμερα, διαπιστώνει πρόοδο. Η κυβέρνηση, για να καλύψει τις αδυναμίες, προωθεί νέο παράλογο πακέτο φόρων, την ώρα που λέει ότι εξετάζει προτάσεις του φορολογικού πακέτου της Ν.Δ., που υποτίθεται μειώνει τους φόρους» επεσήμανε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταυτοχρόνως, η τρόικα έχει υπολογίσει και ανακοινώσει στη Ν.Δ., όπως δημοσιοποιείται χωρίς να διαψεύδεται, ότι το ”Ζάππειο 2” θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το έλλειμμα στο 17% του Α.Ε.Π. το 2011 και στο 22% του Α.Ε.Π. το 2012. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και αδιαφανείς διαδικασίες».

Κλείνοντας, υποστήριξε: «Πρέπει να ενημερωθεί ο λαός για όλα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συμφωνήσουν στην άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ώστε να γνωρίζουν οι πάντες την πραγματική κατάσταση. Ταυτοχρόνως, κυβέρνηση, τρόικα, Ν.Δ. να απαντήσουν με αξιόπιστο τρόπο ποιες επιπτώσεις θα έχουν τα μέτρα που προτείνουν και συζητούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης