«Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι κοινωνικές δομές»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 03:37
«Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι κοινωνικές δομές»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«H διακοπή λειτουργίας από 1 Μαρτίου 2017 των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, όπως οι Δομές Αστέγων, τα Συσσίτια, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Κοινωνικά Φαρμακεία, είναι μια πολιτική εξέλιξη που επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την αλληλεγγύη χιλιάδων συμπολιτών μας που υποστηρίζονται από αυτές τις δομές», υπογράμμισε με δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

«Υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στις προκηρύξεις για τη στελέχωση των νέων δομών με βάση το ΕΣΠΑ», τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ και επεσήμανε: «Αυτό έχει ως συνέπεια να βρεθούν περίπου 100.000 συμπολίτες μας χωρίς τα στοιχειώδη, για αρκετούς μήνες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί, πριν από ένα μήνα, για την διασφάλιση της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού στις δομές αυτές. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τέσσερις μήνες».

Καταλήγοντας δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει άμεσα τις δομές, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις παροχές οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 03:37