Τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χρησιμοποίησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ζητώντας από τους υπουργούς να είναι φορείς αλλαγής στο Δημόσιο και όχι απλοί διαχειριστές μιας κακής καθημερινότητας.

«Αυτό θέλει ο Ελληνικός λαός να είμαστε, όπως έχω ξαναπεί, αντιεξουσιαστές στην εξουσία» συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, τους υπουργούς να μην πνίγονται από τη διαχείριση της καθημερινότητας αφού «χρειάζεται να έχουμε συνεχή ερεθίσματα για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται».

Αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα των 800 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, που παρουσιάστηκε από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, επεσήμανε ότι μέσα από τα πιλοτικά προγράμματα δείχνει στην κοινωνία, με απτό τρόπο, έμπρακτα, πού πηγαίνει. «Αποτυπώνουν δηλαδή, ή πρέπει να αποτυπώνουν, έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά και τον τελικό στόχο μιας συγκεκριμένης πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα πιλοτικά προγράμματα μας επιτρέπουν, επίσης, να αξιολογούμε καινοτόμες ιδέες, αλλά να τις αξιολογεί και η ίδια η κοινωνία. Ανοίγουμε δρόμους και στη Δημόσια Διοίκηση, και στην κοινωνία, δημιουργώντας πρότυπα, γνώση και εμπειρία εκεί όπου δεν υπήρχε, σπάζοντας ταμπού ή και μύθους ακόμα, για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να πετύχει η Δημόσια Διοίκηση ή η Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης