«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 05:56
«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας»
«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας» κάλεσε τους νέους και τα λαϊκά, εργατικά στρώματα, μιλώντας στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κάλπικη» την «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη ΝΔ, που «δεν ακουμπά», όπως είπε, κρίσιμα ζητήματα, όπως τις «οικονομικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική της ΕΕ, το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν την υπογραφή τους», τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Γι’ αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί κολαούζοι “μούγκα στη στρούγκα» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Πρωταγωνιστούν στο σήριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Μαλώνουν για τα μικρά κι ασήμαντα για να κρύψουν ότι ταυτίζονται σε μεγάλα, στα καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης τους λαού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη “δίκαιη ανάπτυξη” που δήθεν θα καταμερίζει τα ωφελήματα δίκαια και στους πιο αδύναμους και η ΝΔ με τη “βιώσιμη ανάπτυξη που δήθεν θα προστατεύει τους πιο αδύναμους” καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Και ο καπιταλισμός είναι άδικο κοινωνικό σύστημα, γιατί στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανα αναφορά στο σύνθημα του Φεστιβάλ «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο... Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», τονίζοντας ότι τα λόγια του Μαγιακόφσκι σήμερα είναι «επίκαιρα και εύστοχα, όσο ποτέ». Παρέπεμψε στην επικείμενη συμπλήρωση ενός αιώνα από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία του 1917 και «των 100 χρόνων του ηρωικού ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ το 2018», και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις «κατακτήσεις» και στα επιτεύγματα, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά της πρώην ΕΣΣΔ, «που όσο περνούν τα χρόνια - σε σύγκριση με τη μαυρίλα του σήμερα - θα φαίνονται θεόρατες», καλώντας τους νέους να αναζητήσουν, να μάθουν και να διδαχθούν για αυτά, υποστηρίζοντας πως ότι έχει διδαχθεί στον 20 αιώνα η νεολαία για αυτά είναι από τη σκοπιά των «πολεμίων» του «σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε» και σημείωσε:

«Η πείρα από την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία, είναι αξεπέραστη. Επιβεβαιώνει ότι στο επίκεντρο της νέας κοινωνίας μπαίνει η ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων». «Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε πρέπει να πάρουμε μέτρα από σήμερα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το σύστημα είναι αντιδραστικό ιστορικά, είναι ξεπερασμένο, “έφαγε τα ψωμιά του”. Κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός, για παράδειγμα, ότι οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ παίρνουν τα μέτρα τους για του δώσουν “το φιλί της ζωής”, επιτίθενται με όλη τους τη μανία στον σοσιαλισμό – κομμουνισμό» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Στο πρόσφατο αντικομμουνιστικό συνέδριο στο Ταλίν, επιχείρησαν για ακόμη μια φορά να πυροβολήσουν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον. Ματαιοπονούν. Οι λαοί θα πάρουν τα μέτρα τους. Το μέλλον θα ‘ρθει».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρέθηκαν και θα συνεχίσουν στην «πρώτη γραμμή, όπως πάντα, υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων» σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους και σε ό,τι αφορά στο ερώτημα «εάν η κατάσταση μπορεί να αλλάξει;», ο κ. Κουτσούμπας είπε:

«Εμείς απαντάμε: Ναι, ο κόσμος μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει. Από αύριο, παίρνοντας ορμή από την επιτυχία του φεστιβάλ μπορούν περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι να βαδίσουν μαζί μας το δρόμο της επαναστατικής αλλαγής. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτεταμένα στο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ευρύτερα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και στις ισχυρές αντιθέσεις μεταξύ «ιμπεριαλιστικών» δυνάμεων που εξυπηρετούν συμφέροντα μονοπωλίων και κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης, τη συμφωνία επέκτασης της βάσης τη Σούδας και συντήρησης της βάσης του Αράξου, ενώ αμφισβήτησε ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην επίλυση των περιφερειακών ζητημάτων μεταξύ χωρών, επισημαίνοντας τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας, την αναζωπύρωση του «μεγαλοϊδεατισμού» και «απαράδεκτων διεκδικήσεων» από πλευράς Αλβανίας», την κινητικότητα στην επίλυση της ονομασίας με στόχο την ενσωμάτωση της FYROM στον «ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό», την κούρσα των εξοπλισμών, όπως επίσης και ότι οι «πολιτικο-στρατιωτικοί άξονες» μεταξύ χωρών στην περιοχή μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία, και υπογράμμισε:

«Να γιατί αυτός ο πολυθρύλητος "πυλώνας σταθερότητας" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των ανάλογων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι φτιαγμένοι από "άχυρο" ψευδαισθήσεων, πάνω στην "κινούμενη άμμο" της αβεβαιότητας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των οικονομικών κρίσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

«Έπειτα, είναι γνωστό πως από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου κερδίζουν οι λίγοι, οι τεράστιοι ενεργειακοί κολοσσοί, κι όχι η εργατική τάξη, όχι οι λαοί» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις «πιέσεις» προς τον κυπριακό λαό για δήθεν «λύση» του Κυπριακού, στο «όνομα της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου από τους μονοπωλιακούς ομίλους και με στόχο τη νομιμοποίηση των συνεπειών της τουρκικής εισβολής - κατοχής και των αποτελεσμάτων τους».

«Το ΚΚΕ εκφράζει διαχρονικά την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό ενάντια στην τουρκική εισβολή - κατοχή και σε κάθε είδους διχοτομική «λύση» διαμήνυσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του και για τα τεκταινόμενα στην κορεατική χερσόνησο, τονίζοντας ότι «δεν είναι το αποτέλεσμα επιλογών κάποιων “μανιακών” ηγετών», αλλά «αντανακλούν» την κλιμάκωση του ανταγωνισμού ανάμεσα «σε ισχυρές καπιταλιστικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ρωσία», και κάλεσε σε «επαγρύπνηση, ένταση της διεθνιστικής αλληλεγγύης» ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και «ενάντια στα πυρηνικά όπλα». «Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ «να βαδίσουν στο δρόμο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγματικά όλοι αυτοί στην εξουσία».

«Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ στο εργατικό λαϊκό κίνημα, που έχει γραμμή της ρήξης και σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε «Με το ΚΚΕ γιατί ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 05:56