Τον πρόεδρο της Βουλής ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πως προτίθεται να αποσύρει τους βουλευτές του. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια από τη Μεταπολίτευση και μετά, η οποία, αν υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις.

Το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ότι αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών και υποστήριξε ότι κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

«Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, “γιατί να πάμε όλοι μέσα και να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα;”. Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά και επειδή όλα αυτά τυραννούν, ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμανε, αυτό πιθανώς θα υποχρεώσει τα δύο μεγάλα κόμματα να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, «γιατί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. έφεραν τα πράγματα όχι από οικονομικής μόνο κατάθλιψης αλλά και κοινωνικής, να έρθουν να βάλουν πλάτη να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται».

Έκανε λόγο, τέλος, για απραξία της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι βλέπει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει» και «μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα» και «μια Αριστερά, η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος. Αυτό με φοβίζει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης