Να περάσει στην αντεπίθεση ο λαός, λέει το ΚΚΕ

Να περάσει στην αντεπίθεση ο λαός, λέει το ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση Τύπου προέβη το αρμόδιο γραφείο του ΚΚΕ, για την εισοδηματική κυβερνητική πολιτική αλλά και το φορολογικό.

Λέει η ανακοίνωση:

Για τον κύριο όγκο των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση μειώνει τον ήδη μικρό φορολογικό συντελεστή, την ίδια στιγμή που φορτώνει με νέα βάρη τα λαϊκά εισοδήματα και μειώνει δραστικά μισθούς και συντάξεις.

Είναι απάτη ο ισχυρισμός της, ότι θα αυξήσει τη φορολόγηση των οφσόρ εταιρειών και των μερισμάτων των μεγαλομετόχων, εφόσον αυτοί μπορούν εύκολα να μεταβιβάσουν μετοχές σε επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού.

Αντίθετα, για το εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συρρικνώνει ακόμα και το απαράδεκτα χαμηλό αφορολόγητο όριο μέσα από τη σύνδεσή του με τη συλλογή αποδείξεων, αυξάνει την έμμεση φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία της μικρής ακίνητης περιουσίας.

Στο στόχαστρο της νέας φοροεπιδρομής βρίσκονται ακόμη οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι και βιοτέχνες.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν και να αποκρούσουν τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος τους.

Με κοινό αποφασιστικό μέτωπο να απαιτήσουν τη δραστική φορολόγηση με συντελεστή 45% όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τη διεύρυνση του αφορολόγητου ορίου στα 40.000 ευρώ για την οικογένεια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 19:50