Τη διασφάλιση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών βαμβακιού στις περιοχές της Φθιώτιδας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2011 ζήτησε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με ερώτησή της στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, η κ. Μπατζελή ζήτησε την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι και στους παραγωγούς που λόγω των πλημμυρών δεν κατόρθωσαν να διασφαλίσουν το ελάχιστο όριο παραγωγής, την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες παραγωγούς, καθώς και την εξέταση της περίπτωσης των παραγωγών που δεν κατάφεραν να υποβάλλουν δήλωση στο ΕΛΓΑ λόγω μη έγκαιρης επανασποράς, λόγω της πλημμύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε η βουλευτής κ. Μπατζελή «σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για όλους είναι αναγκαία η προστασία του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών που επλήγησαν από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των Δημοσίων Έργων(Ε65- ΕΡΓΟΣΕ και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η εμπέδωση του αισθήματος δικαίου και διαφάνειας αποτελεί βασική προϋπόθεση της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Eπιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης