Το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις εξελίξεις με την τρόικα, αναφέρει πως «τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση με τις υποδείξεις της τρόικα, όπως οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αποκαλύπτουν ότι τα μνημόνια ενσωματώνουν κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, που έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του ‘90» και συνεχίζει:

«Αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές απαιτήσεις των εργοδοτών για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επιβεβαίωσαν και οι περιβόητες εκθέσεις του ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, κάνοντας λόγο για αναγκαίες ρυθμίσεις και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν σημαία τους αυτές τις εκθέσεις, στην προσπάθεια τους να εξωραΐσουν την ΕΕ.

Για το ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης, είναι αδιάφορο αν τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ θα εφαρμόζονται μέσα από «μνημόνια» και «τρόικες» ή μέσα από τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ και ένα πιθανό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, όπως προτείνεται από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι καταδίκη των κομμάτων της ΕΕ, οργάνωση της πάλης, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ. Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης