Πυρά κατά του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τα όσα είπε χθες ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγητής της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. «Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα, στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών. Άρα, ας σταματήσουμε τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και ας συσπειρωθούμε με κριτήριο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την έξοδό μας από την κρίση και να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια» πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή, ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης