«Να βάλει πλάτη η ΝΔ, μη διαπράξει το λάθος του 2010»

«Να βάλει πλάτη η ΝΔ, μη διαπράξει το λάθος του 2010»
Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να καταψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 -εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου. Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια.

«Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο» ξεκαθάρισε.

«Εγώ όμως επιμένω ότι και μια μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτήν τη βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτήν την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα» τόνισε.

Επιμέλεια: X.M. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 03:37