Νάσος Ηλιόπουλος: «Ξανακερδίζουμε το στοίχημα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ξανακερδίζουμε το στοίχημα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης»

«Ξανακερδίζουμε το στοίχημα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με την έννοια ότι έχουμε πολιτικές οι οποίες είναι πραγματικά στοχευμένες και αποτελεσματικές κι όχι πολιτικές οι οποίες εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα» δήλωσε ο απερχόμενος υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του.

Παράλληλα, τόνισε ιδιαίτερα τα θετικά αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ενώ, αναφερόμενος στην ιδιότητα που κατείχε ως Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σχολίασε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να αναδείξει -ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες - ότι, «αν έχεις συγκεκριμένους στόχους, μπορείς να έχεις πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα».

«Νομίζω ότι, αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος έλεγε ότι τραπεζικά καταστήματα θα κλείνουν για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα το θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Πριν από μερικές ημέρες, άλλη μία μεγάλη τράπεζα έχασε μία δικαστική προσφυγή που έκανε ενάντια στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα ακολουθήσει η ποινή της προσωρινής αναστολής λειτουργίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 14:01