ΝΔ: Δικαιώνεται η στρατηγική Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 22:23
ΝΔ: Δικαιώνεται η στρατηγική Σαμαρά

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ρηγίλλης από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Βασικό στοιχείο που δημιουργεί την ικανοποίηση είναι το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή και συνάμα στοίχημα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται ότι κερδίζει τη δεύτερη θέση και περνάει στον δεύτερο γύρο.

Θετικό θεωρούν, επίσης, ότι ο υποψήφιος του κόμματος στην Πελοπόννησο, ο Δημήτρης Δράκος, κατάφερε να καλύψει σημαντικό έδαφος και υπολείπεται πολύ λίγο του αντιπάλου του, Πέτρου Τατούλη. Η Ρηγίλλης λέει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανοιχτό στον δεύτερο γύρο.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται ακόμη στη ΝΔ, γιατί έχουν προβάδισμα στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων, που δύσκολα ανατρέπεται. Αυτές οι περιφέρειες θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, η δε Ρηγίλλης θεωρεί ότι οι πιθανότητες είναι μαζί της.

Προβληματισμός υπάρχει για το αποτέλεσμα στην Κρήτη, όπου ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος είναι μέχρι στιγμής τρίτος, εκφράζουν, όμως, ελπίδες ότι μέχρι το τέλος ενδέχεται να περάσει δεύτερος. 

Σε κάθε περίπτωση, η Ρηγίλλης θεωρεί ότι η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά απέδωσε. Υποστηρίζουν, δε, ότι οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, κατά της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου, όπως είχε ζητήσει ο κ. Σαμαράς.

Σημειώνουν, ακόμη, ότι έναν χρόνο μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, το κόμμα με τον Αντώνη Σαμαρά στέκεται όρθιο και δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον. 

Τέλος, θεωρούν βέβαιο ότι το αποτέλεσμα εδραιώνει την ηγεσία του κ. Σαμαρά στο εσωκομματικό πεδίο και τον εμφανίζει ως εν δυνάμει πρωθυπουργό. 

Ο κ. Σαμαράς θα κάνει δήλωση αργά το βράδυ, εφόσον θα υπάρχει σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα και ενώ θα έχει προηγηθεί η αντίστοιχη δήλωση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 22:23