Ν.Δ.: Ευθύνες σε Υπ. Υποδομών και Εγνατία οδό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 12:02
Ν.Δ.: Ευθύνες σε Υπ. Υποδομών και Εγνατία οδό
Ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών και τη διοίκηση της εταιρείας «Εγνατία οδός Α.Ε.» επιρρίπτει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται από χθες στο οδικό δίκτυο της χώρας λόγω της κακοκαιρίας.

«Η τραγική κατάσταση που επικρατεί από χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Εγνατίας οδού, δείχνει πόσο απροετοίμαστο ήταν το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και η Εγνατία οδός Α.Ε. να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από ημέρες» σημειώνει ο κ. Καλογιάννης.

Όπως αναφέρει, «χιλιάδες πολίτες υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία, περιμένοντας ώρες ατέλειωτες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ επιβάτες λεωφορείων που κινούνταν στην Εγνατία οδό αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν και να διανυκτερεύσουν στην Κοζάνη, καθώς ήταν αδύνατο να φτάσουν στον προορισμό τους. Μάλιστα, στην Εγνατία εγκλωβίστηκε ακόμα και περιπολικό της αστυνομίας».

Ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζει ότι επικοινώνησε επανειλημμένα με τον πρόεδρο της «Εγνατία οδός Α.Ε.» κ. Μουρατίδη και με τους υπευθύνους της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, ζητώντας άμεσες ενέργειες για τη διάνοιξη της Εγνατίας, τον απεγκλωβισμό των πολιτών και στη συνέχεια τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους ευθύνονται «για την τριτοκοσμική κατάσταση που παρουσιάζει το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο της χώρας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 12:45