ΝΔ: «Ευτυχώς τελειώνει η εποχή της κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας που συμβολίζει ο κ. Τσίπρας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 13:46
ΝΔ: «Ευτυχώς τελειώνει η εποχή της κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας που συμβολίζει ο κ. Τσίπρας»
Της Άντζελας Πεΐτση

«Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα», ανέφεραν χαρακτηριστικά έγκυρες πηγές του Μοσχάτου, στο zougla.gr.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, κύκλοι της ΝΔ, έκαναν λόγο για λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα πληρωμένα πιστόλια της συριζαϊκής διαπλοκής».

Επίσης, παρατήρησαν σχετικά, πως ειπώθηκαν «ψέματα εκτός κάθε ορίου, φτάνοντας στο σημείο ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα».

Τα στελέχη της Πειραιώς, ανέφεραν πως θέτουν εκ νέου τα τέσσερα βασικά ερωτήματα που του έθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα οποία «ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία».

- Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

«Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση», δήλωσαν τα γαλάζια υψηλόβαθμα στελέχη και παράλληλα είπαν ότι «εξίσου ‘εκκωφαντική’ ήταν η σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας. Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για το ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας».

Τέλος ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους», παρατηρώντας επικριτικά: «Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 13:48