Ν.Δ.: Έλλειμμα στη δημόσια ασφάλεια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 11:54
Ν.Δ.: Έλλειμμα στη δημόσια ασφάλεια
Για μεγάλο έλλειμμα στη δημόσια ασφάλεια και ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, κάνει λόγο ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη τα μεσάνυχτα στο Μαρούσι, με τον αφοπλισμό των αστυνομικών.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι είναι αναγκαία η συνολική αλλαγή του μοντέλου αστυνόμευσης και του τρόπου εκπαίδευσης των αστυνομικών, ενώ σημειώνει ότι οι όποιες επιτυχίες της ΕΛΑΣ οφείλονται στο φιλότιμο των ανδρών της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Δένδια:

«To νέο περιστατικό, της αφαίρεσης οπλισμού αστυνομικών και της, μέχρι σήμερα, ανεπιτυχούς προσπάθειας σύλληψης των δραστών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, που -τους τελευταίους μήνες- αναδεικνύουν το μέγα έλλειμμα της δημόσιας ασφάλειας και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Είναι πασιφανές ότι καθίσταται επιτακτική η συνολική αλλαγή του μοντέλου αστυνόμευσης, όπως και η αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης των Ελλήνων αστυνομικών. Πασιφανές είναι, επίσης, ότι οι όποιες περιστασιακές επιτυχίες οφείλονται στο φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι σε συστηματική προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου.

Είναι ώρα να εγκαταλείψει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις μεγαλοστομίες και να εκπληρώσει το καθήκον της προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται σήμερα περισσότερο ανασφαλής παρά ποτέ. Ο νέος τίτλος του Υπουργείου, σαν δήθεν “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, μόνο ως κακού γούστου αστείο μπορεί πλέον να εκληφθεί».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από το επεισόδιο στο Μαρούσι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 10:34.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 14:21