Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο! Με πρόσχημα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την επισιτιστική ανασφάλεια των μαθητών, παραβιάζουν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, κάθε έννοια διαφάνειας», δήλωσαν ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ, αποκάλυψαν: «Η Κυβέρνηση, με αριθμό 902/72/2017 εκπρόθεσμη τροπολογία, καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή Οδηγία, που διασφαλίζει τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις και ξεδιάντροπα μεθοδεύει απευθείας αναθέσεις ύψους 875.000 ευρώ! Ενώ από την αρχή γνώριζαν τις επισιτιστικές ανάγκες των μαθητών – και μάλιστα η αρμόδια Υπουργός κυρία Φωτίου έταζε 11.000.000 γεύματα σε 70.000 μαθητές Δημοτικού – σκόπιμα αδράνησαν. Ξεκίνησαν με ψέματα και κατέληξαν σε ύποπτες μεθοδεύσεις».

Και με σκληρότατα επικριτική γλώσσα, είπαν χαρακτηριστικά: «Απέδειξαν, τελικά, πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να “κάνουν τις δουλειές τους…».

Οι κ.κ. Βρούτσης και Σαλμάς, καταλήγοντας στην κοινή τους, ανακοίνωση, δήλωσαν: «Απαιτούμε να αποσύρουν, σήμερα κιόλας, την απαράδεκτη και προκλητική τροπολογία και να ακολουθήσουν την κανονική διαγωνιστική διαδικασία, όπως προβλέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η τροπολογία δεν πρέπει να εισαχθεί καν για ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η καρέκλα που τους κρατάει…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To tweet του Γιάννη Βρούτση

Ταυτόχρονα, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτση, μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter κοινοποίησε τη σχετική Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, υπογραμμίζοντας το επίμαχο σημείο της εν λόγω τροπολογίας: «…….. με απευθείας ανάθεση, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στη κείμενη νομοθεσία».

Μάλιστα, ο ίδιος με δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγραψε στο σχετικό tweet: «Απροκάλυπτα εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και κάνουν πάρτι εκατομμυρίων στις πλάτες των Ελλήνων με απευθείας αναθέσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης