ΝΔ: «Η Κυβέρνηση αποτελεί το βασικότερο «εμπόδιο» για την ανάκαμψη με την εχθρική της νοοτροπία προς την επιχειρηματικότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 21:29
ΝΔ: «Η Κυβέρνηση αποτελεί το βασικότερο «εμπόδιο» για την ανάκαμψη με την εχθρική της νοοτροπία προς την επιχειρηματικότητα»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις βυθίζονται από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, η Κυβέρνηση αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο προς την ανάκαμψη. Η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων, καθώς και οι δυσκολίες στην διαδικασία ένταξης στο νέο “αναπτυξιακό” νόμο, παρά το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον, αποτρέπουν χιλιάδες επιχειρήσεις από το να υποβάλουν σχέδια ένταξης». Τα παραπάνω υπογράμμισαν σε κοινή τους, δήλωση η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής ΝΔ Α’ Αθηνών, κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά παράταση στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο.

Και ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σύμφωνα με τα οποία, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) είχαν υποβληθεί: Μόλις 192 αιτήσεις για το καθεστώς “Γενικής Επιχειρηματικότητας” 60 αιτήσεις στο καθεστώς “νέες ανεξάρτητες Μ.Μ.Ε.”, 46 αιτήσεις για το καθεστώς “ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού” και καμία αίτηση στο καθεστώς χρηματοδότησης επενδύσεων “μείζονος μεγέθους”. Στην ουσία, ο αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένει αναπτυξιακός μόνο κατ' όνομα. Χαρακτηριστικό δείγμα μιας νοοτροπίας εχθρικής προς την επιχειρηματικότητα» κατέληξαν στην ανακοίνωσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 21:29