Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το αφορολόγητο και τη συσχέτισή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος μπήκε στο στόχαστρο κριτικής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε σχετική δήλωση τόνισαν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά την ανεπάρκειά της. Αφού καθυστέρησε για έναν και πλέον χρόνο να φέρει το νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, έφερε πριν από λίγες ημέρες και ψήφισε ένα άτολμο και πρόχειρο νομοσχέδιο που, αντί να συνδέει με κίνητρα τη χρήση πλαστικού χρήματος, έχει τιμωρητικό χαρακτήρα».

Και υπογράμμισαν: «Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και ανέτοιμη να θέσει σε εφαρμογή έστω και αυτό το ανεπαρκές πλαίσιο».

Καταλήγοντας, δήλωσαν: «Ουδείς από τους φορολογούμενους γνωρίζει ποιες δαπάνες με πλαστικό χρήμα εντάσσονται στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου και ποιες εξαιρούνται. Γιατί πολύ απλά, (η κυβέρνηση) όλα τα έκανε στο πόδι. Την ίδια στιγμή, ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και μήνες σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαστικό χρήμα, συνδέοντας τη χρήση του με ουσιαστικά κίνητρα, ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα για τους φορολογουμένους, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης