Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την οικονομική ασφυξία που απειλεί τις εκδοτικές επιχειρήσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, εξ αιτίας των έναντί τους ληξιπρόθεσμων κρατικών οφειλών, συνυπέβαλαν η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κα Νίκη Κεραμέως, και ο Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησαν το Υπ. Παιδείας, για στη διαδικασία εξόφλησης των οφειλών προς τους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, «που αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις τον ενάμιση χρόνο, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, εγείρουν ζητήματα ουσιαστικής επιβίωσής τους. Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), πλέον των ευρύτερων έμμεσων απωλειών (σε προμηθευτές, μεταφορικές εταιρείες, συγγραφείς κ.ά.) και άλλων παράπλευρων ζημιών, κινδυνεύουν 5.000 θέσεις εργασίας, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η διανομή συγγραμμάτων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, λόγω οικονομικής αδυναμίας των εκδοτών», όπως τόνισαν.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του ως προς την εξόφληση των οφειλών προς τους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και την εξασφάλιση της ομαλής διανομής των συγγραμμάτων στους φοιτητές την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης