ΝΔ: Μόνοι κερδισμένοι από τις 100 δόσεις οι μεγαλοοφειλέτες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 16:29
ΝΔ: Μόνοι κερδισμένοι από τις 100 δόσεις οι μεγαλοοφειλέτες
«Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, που γοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και έσπευσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αιφνιδιάζονται για ακόμη μια φορά» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

«Για φορολογουμένους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, αυξάνεται το επιτόκιο από το 3% που ισχύει σήμερα, στο 5%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό των μηνιαίων δόσεων που καταβάλλουν. Για φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα, με χαμηλότερες οφειλές έως 5.000 ευρώ, για να μην αυξηθεί το επιτόκιο στο 5% θα πρέπει να συντρέχουν, σωρευτικά, τρεις προϋποθέσεις: α) Να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, β) η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και γ) το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ» προστίθεται.

«Επιπλέον, πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις (π.χ. 80 αντί 100), καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα. Έτσι, πολλοί δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους, ενώ το κράτος θα δει τα έσοδά του να πέφτουν. Τελικά, από την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι μόνοι που… βολεύτηκαν, που εξακολουθούν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων και που δοξάζουν τον κ. Τσίπρα, είναι οι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι είδαν τις οφειλές τους να κουρεύονται από τον κ. Τσίπρα σε μια νύχτα. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του κ. Τσίπρα. Χαριστικές για τους έχοντες, ανεπαρκείς για τους αδύναμους» επισημαίνεται επίσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 16:36