ΝΔ: «Ο Βενιζέλος έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 17:03
ΝΔ: «Ο Βενιζέλος έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας»
Για «έλλειμμα πολιτικού θάρρους» και «πλεόνασμα αμετροέπειας και αλαζονείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ., Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή τα όσα ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, σήμερα, ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που -μόλις πριν τρεις μήνες- ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας τότε ότι αποτελεί "σχέδιο σωτηρίας" για τη χώρα» παρατήρησε ο βουλευτής της Ν.Δ..

«Αν τα μέτρα που ψήφισαν πριν τρεις μήνες ήταν σωστά, γιατί σήμερα τα αναθεωρούν, προσθέτοντας κι άλλα;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης είναι ήδη μετρήσιμα.

Ο κ. Σταϊκούρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει» να περιορίσει τις δαπάνες χτυπώντας τη σπατάλη του κράτους, αυξάνει συνέχεια τους φόρους, πνίγοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

«Αυτό δεν λέει ο κ. Βενιζέλος. Όλα τα υπόλοιπα που λέει, είναι τόσο "αξιόπιστα", όσο η δήλωσή του, πριν από τρεις μήνες, ότι "το ακίνητο είναι ήδη πολύ επιβαρημένο" και "οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. δεν είναι ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους", όσο και η δήλωσή του, προ τριών εβδομάδων, ότι δεν "τα έσπασε" με την τρόικα κι ότι ήταν τότε "προγραμματισμένη" η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της από την Αθήνα» παρατήρησε.

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι εφαρμόζει μια λάθος πολιτική. Ο κ. Βενιζέλος έχει ακόμα ένα πρόβλημα: Έχει, πλέον, χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 17:17