Αναίρεση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης καταλογίζει για το φορολογικό ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

«Με την κατάθεση των βασικών κατευθύνσεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση αναίρεσε προεκλογικές υποσχέσεις και ανέτρεψε βασικές προγραμματικές της δεσμεύσεις», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου και συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, μας βρίσκουν σύμφωνους. Άλλωστε, κάποια απ’ αυτά (π.χ. αυτοέλεγχος επιχειρήσεων) είχαν ήδη θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεων Ν.Δ., ενώ κάποια άλλα,  είχαν ήδη εξαγγελθεί ( π.χ. τεκμαρτό κόστος διαβίωσης).

Εκτός, όμως, από το επιβεβλημένο κυνήγι των φοροφυγάδων, προκύπτει και μια ιδιαίτερα αυξημένη φορολογική επιβάρυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μικρομεσαία νοικοκυριά και τους οικονομικά αδύνατους, οι περισσότεροι από τους οποίους, για παράδειγμα, δύσκολα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο που προβλέπεται.

Επίσης, στο σύνολο των ρυθμίσεων που προτείνονται, παρατηρούνται πολλές ασάφειες και κενά, ενώ ανακύπτουν πολλά ερωτήματα για τις πραγματικές δυνατότητες εφαρμογής τους (π.χ. περιουσιολόγιο, διασταυρώσεις στοιχείων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά ταύτα, η Νέα Δημοκρατία, συναισθανόμενη την κρισιμότητα των εξελίξεων που αφορούν στην ελληνική οικονομία, θα περιμένει την εξειδίκευση κατά τομείς των κυβερνητικών προτάσεων, για να τοποθετηθεί αναλυτικά, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης