Ψάχνονται τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν τα αίτια του στραπάτσου. Οι αυτονόητοι λόγοι της ήττας -μεταξύ μας, περί συντριβής πρόκειται- γίνονται αντιληπτοί περιέργως πρώτα από τους άδολους και συνειδητούς ψηφοφόρους του κόμματος και πολύ αργότερα από τους έμπειρους κουμανταδόρους της Κουμουνδούρου, που για λόγους ματαιοδοξίας και σκοπιμότητας αρνούνται να το αποδεχθούν.

Τι νά ‘φταιξε άραγε για την κατάντια; Νά ‘ταν το τσακισμένο κοκοράκι από το μαλλί του Τσίπρα που δεν κάθισε καλά; Κομμάτι λαϊκίστικο ακούγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να έφταιξε η Αλέκα, που έκανε την επανάσταση για τη σφραγίδα του δικού της μαγαζιού; Διόλου απίθανο.

Νά ‘ναι η μοίρα της αριστεράς, που δεν την άφησε να πάει μπροστά; Μοιρολατρικό, σχεδόν πρωτόγονο φαντάζει για αυτό το χώρο.

Σύντροφοι της αριστεράς, που δεν πρόκοψε ποτέ και δεν προόδεψε, εκ νέου βάλατε επάνω ένα άπειρο παιδί, άεργο, κατά τα πρότυπα των άλλων αρχηγών, που όμως δεν ήταν από τζάκι κι έτσι το άεργος δεν αποτελούσε και προϋπόθεση επιτυχίας γι’ αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αγκαλιάσατε γκρουπούσκουλα της αριστεράς και του απόλυτου μηδέν, εγκαταλείποντας τη μεγάλη μάζα του προοδευτικού κόσμου του μεροκάματου.

-Βάλατε έναν τριαντάχρονο τεστοστερονούχο μπροστά -ρεζέρβα εξουσίας-  και τον αφήσατε να λέει και να κάνει ό,τι κατέβαζε η κούτρα του. ‘’ Βρε καλώς τα παιδιά’’ και πολλά άλλα από γραφικά έως απίθανα.

Εγκαταλείψατε το οικολογικό κίνημα στην τύχη του και μαζί την έδρα, τις ψήφους και τους ψηφοφόρους του, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την συνένωση πραγματικών ομάδων της αριστεράς και όχι φαντασμάτων της.

Με λίγα λόγια, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να γίνουμε πάλι σίριαλ επικοινωνιακό και επιθεωρησιακό νούμερο. Εύγε!..

*Επιστολή αναγνώστη στη zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης