Με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, να τονίζει πως η Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και τα αεροδρόμια της χώρας οδηγούνται στη νέα εποχή, τη ΝΔ να ψηφίζει υπέρ, θεωρώντας απαραίτητο το νομοθέτημα και τα άλλα κόμματα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) να τάσσονται κατά, ολοκληρώθηκε η συζήτηση ψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υ.Π.Α..

Μέσω του νομοσχεδίου, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα αξιοποίησης και ανάπτυξης των κρατικών αεροδρομίων, ενώ θα δημιουργούνται στο εξής ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης για το σύνολο των αερολιμένων της χώρας ή ομάδας αεροδρομίων ή για κάθε αεροδρόμιο χωριστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, οι διαρθρωτικές αλλαγές που υπαγορεύονται αφορούν στη δημιουργία μιας αυτοτελούς δομής με σαφή λειτουργικό διαχωρισμό σε σχέση με την Υ.Π.Α., η οποία συνιστά και τον Πάροχο Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας.

Όπως εξήγησε ο Δ. Ρέππας, δεν καταργείται ο εθνικός εναέριος χώρος, παραμένουν τα σύνορα στον αέρα του κάθε κράτους, απλώς γίνεται ένας συντονισμός των όμορων των υπηρεσιών αεροναυτιλίας που υπάγονται στο «Eurocontrol», με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοικονόμηση σε πόρους, καλύτερες και ασφαλέστερες πτήσεις και αποτελεσματικότερη διαχείριση του εναέριου χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης