Υπέρ της μετακίνησης των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, τάσσεται ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αφού προηγουμένως ενισχυθεί «εσωτερικό πρόγραμμα “Erasmus”».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας ο κ. Διγαλάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. Θα μπορεί δηλαδή ένας νέος ή νέα αν θέλει να μετακινηθεί για ένα εξάμηνο από ένα πανεπιστήμιο της χώρας σε άλλο στη διάρκεια των σπουδών του», εξήγησε. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «ισορροπημένα και αμφίδρομα», ώστε «να μην απογυμνωθούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι υπέρ της αυτονομίας των ΑΕΙ, έχοντας όμως ως «θεσμικό αντίβαρο» τα Συμβούλια Ιδρυμάτων.

Ακόμη, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), «ώστε με αναβαθμισμένο κύρος να επιτελεί το έργο της». Μάλιστα, σχετικά με τις αξιολογήσεις των πανεπιστημίων τόνισε ότι τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο συνολικό σχεδιασμό των ΑΕΙ, «όπως για παράδειγμα συνδέοντας μέρος της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης