Συμπληρωματική ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όπως ισχυρίζεται «ο μόνος χώρος, όπου του επιτρέπεται να μιλήσει, είναι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», προκειμένου να δώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» για το 1 εκατομμύριο ευρώ που αφορά στην υπόθεση Κούβελου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 1-3-2012 ανακοίνωσής μου και ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σε βάρος μου δημόσια κριτική, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας αναφέρθηκα σε πρόσωπο (έναν ή μία), το οποίο ανήκει στον “πολιτικό κόσμο της χώρας”, με την ευρύτερη του όρου έννοια και όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάθε διαφορετική ερμηνεία, με την επίκληση αποσπασμάτων από άλλα σημεία των πρακτικών και σύνδεση με μισοτελειωμένες, στον προφορικό λόγο, φράσεις είναι τουλάχιστον αυθαίρετη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Έκανα λόγο για ένα εκατομμύριο, χωρίς άλλο προσδιορισμό.
3. Δεν ανέφερα “Ελβετία” ούτε άλλη χώρα του εξωτερικού.
4. Όταν ερωτήθηκα και απάντησα, στη συνεδρίαση της 21-2-2012, χρειάστηκε ν’ ανακαλέσω στη μνήμη μου μία (1) από τις 4.618 υποθέσεις του προηγούμενου έτους και είναι αληθές, ότι ανέφερα τον “Μάιο” αντί τον “Μάρτιο” του 2011. Το θέμα αυτό, το διευκρίνισα αρμοδίως τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θέλω όμως να τονίσω, για μία ακόμη φορά, την ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη, σημασία του αν το γεγονός συνέβη τον Μάιο ή τον Μάρτιο του 2011 και αντίθετα, την τεράστια σημασία της από μέρους μου επισήμανσης, ότι το παραπάνω ποσό ήταν νόμιμο χρήμα. Αυτός ήταν ο στόχος και η ουσία της απάντησής μου, η οποία αν δεν είχε υπάρξει, σύντομα θα σημειωνόταν πολύ χειρότερη εξέλιξη στην όλη υπόθεση και την εξέλιξη αυτή θα ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθώ σιωπηρός.

Ζητώ απ’ όλους να κατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού, ο οποίος, ενώ ερωτάται και οφείλει ν’ απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί και το καθήκον της εχεμύθειας.

Για τον λόγο αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται, έτσι αβασάνιστα, κάποιος, ο οποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα.

Ο μόνος χώρος, που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αν αυτό δεν συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος.

Αθήνα, 7-3-2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης