Μια νέα δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την οποία επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία της χώρας σε συνεργασία με τις στρατιωτικές ηγεσίες εξήγγειλε σήμερα από τη Μυτιλήνη τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Τόσκας.

Συνοδευόμενος από το διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε την έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού και συναντήθηκε με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη νέα δομή σημείωσε ότι αυτή θα έχει αποτέλεσμα να καταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις πλέον αποτελεσματικές σε ζητήματα αμυντικής προσπάθειας ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί και το κόστος λειτουργίας τους. “Αυτό θα επιτευχθεί με λειτουργικές μεταρρυθμίσεις και συγχωνεύσεις αλλά κυρίως με την ενίσχυση των δυνάμεων στα νησιά και τη Θράκη μέσω μετακινήσεων από το εσωτερικό της χώρας όπου δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης στρατιωτικών σχηματισμών”. Πάντως οι στρατιωτικές δαπάνες που καταστούν την άμυνα της χώρας αποτελεσματική καθώς και οι μισθοί του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων δεν πρόκειται να μειωθούν έσπευσε να σημειώσει ο υφυπουργός.

Σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους αλλά και τις πρόσφατες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα ο κ. Τόσκας τόνισε πως η Ελλάδα τείνει χέρι φιλίας προς πάσα κατεύθυνση προς τη γείτονα χώρα ξεκαθαρίζει όμως πως “”απαιτεί τόσο από Δυσμάς όσο και από Ανατολάς σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης