Κατηγορούμενος με βαρύτατο κατηγορητήριο μετά από κλήτευση που έλαβε από την ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, είναι ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης.

O Κώστας Βαξεβάνης, αν και είχε καταθέσει αίτημα να εξεταστεί ως μάρτυρας (έχει απορριφθεί), καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου για τέσσερα αδικήματα αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis. Τα αδικήματα αυτά είναι της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή. Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα. Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Documento: Έστησαν κατηγορητήριο στον Κ. Βαξεβάνη για τη Novartis

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Documento αφήνονται βαρύτατες αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι σύγχρονες χούντες στήνουν κατηγορητήρια σε αγαστή συνεργασία με πρόθυμους δικαστές. Οι σύγχρονες χούντες εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζουν κατηγορητήρια νομικού παραλογισμού» αναφέρει το δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Στρατοδικεία Μητσοτάκη: Έστησαν κατηγορητήριο στον Κ. Βαξεβάνη για τη Novartis». 

Κώστας Βαξεβάνης: Ο Μητσοτάκης στήνει τα δικά του ξερονήσια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζούμε σε μια δυστοπία και δεν χρειάζονται αυταπάτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, πήρε θέση πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λίγο αργότερα, το Documento αποκάλυψε πως η θέση του αυτή δεν ήταν άσχετη με τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος του διοργάνωνε προεκλογικά δείπνα και τον βοηθούσε να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση. Ο πατέρας του οδήγησε τον Αντρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτός επιχειρεί να οδηγήσει όχι μόνο το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε ανεξάρτητη φωνή» σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Βαξεβάνης. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκδικητικότητα η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για την υπόθεση Novartis»

«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της Δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βαξεβάνης είναι υπεράνω του νόμου;

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Άρειος Πάγος, ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;» και συνεχίζει:

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του, ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Όμως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης