Σε νέα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι κανονίζει τους λογαριασμούς της στα Βαλκάνια μέσω Ελλάδας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επιτροπής προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής αναφορικά με το έργο του υπουργείου του, ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την αστάθεια σε πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο Σοϊλού, «οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έφερναν ειρήνη και δημοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν» και συνέχισε «Το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν η καταστροφή, η τρομοκρατία, η αστάθεια, μια ετήσια παραγωγή 9.000 τόνων οπίου και ανθρώπων που πέφτουν από τις ρόδες των αεροπλάνων» είπε δηκτικά ο ίδιος.

Παράλληλα υποστήριξε ότι με το εμπάργκο που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, απομόνωσαν το Ιράκ και το απέκοψαν από τον κόσμο. «Οι ΗΠΑ κανονίζουν τους λογαριασμούς τους με την Κίνα μέσω Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω Ελλάδας και τους λογαριασμούς τους με τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/YPG».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης