Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «σαμποτάρει τις θετικές προσεγγίσεις της Άγκυρας».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσελίκ άφησε αιχμές και κατά συμμάχων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι «οι εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο έχουν δείξει ότι οι σύμμαχοί μας στερούνται οπτικής και ικανότητας για ειρήνη, με το να υποστηρίζουν τη μονομερή στάση της Ελλάδας και τις κακομαθημένες, μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, «η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός  έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ότι «εκεί που η Τουρκία έχει υπογράψει μια καλή συμφωνία, έχει συμβάλει στην οικοδόμηση μιας καλής συνεργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός  ή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έρχονται αμέσως μετά με μια προσέγγιση που λέει “πώς μπορούμε να το διαταράξουμε αυτό”» και πρόσθεσε: «Φυσικά, είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την ‘ΤΔΒΚ’ –όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα τα Κατεχόμενα- να πάρει τη θέση της στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ως παρατηρητής. Οι εξελίξεις στο θέμα της ‘ΤΔΒΚ’ ήταν επίσης το χαρακτηριστικό σημείο της χρονιάς που πέρασε. Ευελπιστώ ότι, στις αρχές του νέου έτους, θα προβώ σε μια συνολική αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης