Νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνεται και βίντεο από την ορκωμοσία νέων μελών με ναζιστικό χαιρετισμό ακόμη και μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά και στιγμιότυπα από την εκπαίδευση μελών με πραγματικά όπλα, παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη εμφανίζονται να φορούν και κουκούλες. Το μεσημέρι έφτασε στο ανακριτικό γραφείο ένας σκληρός εξωτερικός δίσκος με τεράστιο όγκο δεδομένων που για την αναπαραγωγή του και μόνο θα χρειαστούν πολλές ώρες. Όλα τα κατασχεθέντα στοιχεία φέρονται να αφορούν τους κατηγορούμενους βουλευτές Γερμενή, Μίχο, Κασιδιάρη και τον προφυλακισμένο Γ.Γ. Νίκο Μιχαλολιάκο και προέρχονται μεταξύ άλλων από το περιεχόμενο Η/Υ, στικάκια αλλά και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Κλειδί για την εξέλιξη της έρευνας όμως είναι η ανάκτηση που πέτυχαν οι αρχές σε σβησμένα αρχεία, καταφέρνοντας παράλληλα να έχουν στη διάθεσή τους και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες είχε σβηστεί το επίμαχο υλικό. Παράλληλα αναμένονται και εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για κατηγορουμένους στην υπόθεση. Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η στάση του Στάθη Μπούκουρα του βουλευτή της Χ.Α. ο οποίος με δήλωση που εστάλη από το γραφείο του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια διαχωρίζει τη θέση του από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος και ανέλαβε να κάνει τις δηλώσεις εξ ονόματος όλων των κατηγορουμένων, βγαίνοντας από το Εφετείο.

Ο Στάθης Μπούκουρας διευκρινίζει ότι ο ίδιος εκπροσωπείται μόνο από τον δικηγόρο του και δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με τη νομότυπη όπως τη χαρακτηρίζει έρευνα που έγινε στο σπίτι τους σε αντίθεση με τον Ηλία Κασιδιάρη που ειρωνεύτηκε τις έρευνες των αρχών για τον παράνομο οπλισμό της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Μας ζητήθηκε από τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευστάθιο Μπούκουρα, ν’ αναλάβουμε την υπεράσπιση του. Το δικηγορικό μας γραφείο πριν αναλάβει την υπεράσπιση του, του έκανε γνωστό, ότι ο μόνος φόβος τον οποίο έχουμε, είναι να μην τύχει η ποινική αυτή υπόθεση, πολιτικής εκμετάλλευσης από τον οιοδήποτε.

Στον κ. Μπούκουρα καταστήσαμε γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι το δικηγορικό μας γραφείο σέβεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, καθώς επίσης ότι εκτιμούμε τις δύο εφέτες – ανακριτές κ.κ. Ιωάννα Κλάπα –Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου – Ανδρεάδου και τους δύο Εισαγγελείς κ.κ Ισίδωρο Ντογιάκο και Χρήστο Παπαγεωργίου.

Καταστήσαμε σαφές στον κ. Μπούκουρα ότι από την στιγμή που θα αναλάβουμε την υπεράσπιση του, μόνο το δικηγορικό μας γραφείο θα προβαίνει σε αναφορές και ανακοινώσεις που θα αφορούν την υπόθεση και την υπεράσπιση του και δεν θα επιτρέπουμε σε οιονδήποτε άλλο να κάνει ανακοινώσεις και αναφορές που αφορούν τον εντολέα μας.

Ο κ. Μπούκουρας απεδέχθη ανεπιφύλακτα αυτές τις προϋποθέσεις για να αναλάβουμε την υπεράσπιση του και έτσι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου, μελετούμε μια ογκωδέστατη δικογραφία χιλιάδων σελίδων εκ των οποίων μόνο 18 σελίδες, αφορούν τον κ. Μπούκουρα.

Κατόπιν των ως άνω δηλώνουμε ότι τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εγώ προσωπικά επί 39 χρόνια και οι συνεργάτες του δικηγορικού μας γραφείου, σεβόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και ανεξαρτήτως του τι σκοπούς έχουν οι διάφοροι πολιτικοί φορείς που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος, θα επικρατήσει το δίκαιο και η νομιμότητα».

Όσον αφορά τον προφυλακισμένο Χρήστο Παππά, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες με διάταξή τους απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισής του μη πειθόμενες ότι έχει αλλάξει στάση όπως ο ίδιος προσπαθεί να δείξει.

«Ιδεολογία του αιτούντος δεν θα επηρέαζε την ανάκριση αν αυτή δεν πραγματωνόταν τις για πολλά χρόνια οργανωμένες βίαιες δράσεις μελών και στελεχών της ως αποτέλεσμα των οποίων έγιναν δολοφονίες και πολλά ακόμα σοβαρά αδικήματα… Ο Χρήστος Παππάς όψιμα άλλαξε στάση λέγοντας ότι δεν συμφωνεί και με το προκάλυμμα της βουλευτικής ασυλίας ήταν επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης σε δράσεις βίας και παράνομης ενέργειας. Έγινε εκφραστής της ιδεολογίας της οργάνωσης, έχει δε τον ρόλο του υπευθύνου για την καθοδήγηση των μελών της», αναφέρουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης