Επιμένοντας ακόμη και τώρα στην ανάγκη κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε να απολογηθεί σήμερα ζητώντας από το δικαστήριο τον «εύλογο χρόνο» για να προετοιμαστεί τουλάχιστον μέχρι τις 26 Αυγούστου, αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

«Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι σε μία δίκαιη δίκη, ένα δικαστήριο θα αρνηθεί τελικά ενώ πηγαίνει σε απολογίες να ασχοληθεί με το θέμα της έλευσης του αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας το οποίο έχει την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις. Μας υποσχεθήκατε, φθάσαμε τελικά στις απολογίες και ΚΥΣΕΑ δεν υπάρχει. Και είμαι ανήσυχος ότι δεν θα υπάρξει, ενώ είναι νομικά πολιτικά και ουσιαστικά αναγκαίο. Τα θέματα με τα οποία ασχολείστε δεν είναι η σύμβαση, αλλά η απόφαση. Κύριε πρόεδρε, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι εφόσον δεν υπάρχει ΚΥΣΕΑ την ευθύνη πρέπει να την πάρω εγώ για να σας εκθέσω συνολικά την υπόθεση. Η δίκη είναι εξόχως πολιτική. Δεν μπορείτε να βγάλετε απόφαση αγνοώντας την ουσία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εξηγώντας την επιμονή του για την παρουσία του ΚΥΣΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε πως δεν μπορεί να απολογηθεί σε αυτή τη φάση. « Κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχει έλλειψη ευλόγου χρόνου για προετοιμασία. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσω μία απολογία, για αυτό έρχομαι σήμερα να σας ζητήσω να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση, η οποία θα μας δίνει έναν εύλογο χρόνο. Μπορεί να είναι η 26η Αυγούστου, μπορεί να είναι ένας άλλος χρόνος για να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξαν πως δεν αρνείται ο πρώην υπουργός ν’ απολογηθεί, αλλά είναι «ανθρωπίνως αδύνατο» να το κάνει. «Δεν πρόκειται για άρνηση απολογίας, αλλά για ανθρώπινη αδυναμία. Θα έπρεπε η απάντησή του να είναι πλήρης. Το ΚΥΣΕΑ παίζει έναν κομβικό ρόλο στην παρούσα διαδικασία. Αδημονούν να έρθουν και το δικαστήριο δεν τους αφήνει. Αυτοί οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και αισθάνονται αδικημένοι. Είναι δυνατόν να μην έρθουν αυτοί και να συζητάμε για τις παρωνυχίδες; Η απόφαση μεν ελήφθη μετά από εισήγηση του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά 3 ακόμη υπουργοί, οι Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης είχαν βαρύνοντα ρόλο. είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθεί», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Λ. Κοτσαλής.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του πρώην υπουργού, οι συνήγοροί του ζήτησαν διακοπή για να συνεννοηθούν μαζί για την περαιτέρω στάση τους. Το δικαστήριο πάντως φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης