«Ξενοφοβική και ρατσιστική αντίδραση» χαρακτηρίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις αντιδράσεις κατοίκων, οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις μονάδες τους.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και ζητά «την άμεση εγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιδράσεις κατά τόπους μας βρίσκουν τελείως αντίθετους και θεωρούμε ότι είναι υποκινούμενες από ακροδεξιά στοιχεία», υποστηρίζει επίσης η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Χθες το βράδυ γίναμε μάρτυρες άλλης μίας ξενοφοβικής και ρατσιστικής αντίδρασης μίας τοπικής κοινωνίας η οποία καλείται να σηκώσει το βάρος του προσφυγικού. Κάτοικοι των Βρασνών έστησαν μπλόκα στα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες που είχανε αναχωρήσει από τη Σάμο προς τα δωμάτια που είχανε μισθωθεί ειδικά για τη φιλοξενία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και ζητούμε την άμεση εγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια τον πόλεμο και τη προσφυγιά δικαιούνται την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας.

Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιδράσεις κατά τόπους μας βρίσκουν τελείως αντίθετους και θεωρούμε ότι είναι υποκινούμενες από ακροδεξιά στοιχεία τα οποία σε βάρος ενός ανθρωπιστικού προβλήματος όπως το προσφυγικό προσπαθούν να χτίσουν ένα αντιδραστικό και μισαλλόδοξο κίνημα.

Αυτές οι προσπάθειες όμως θα πέσουν στο κενό όσο υπάρχει κόσμος με ιστορική μνήμη και αίσθημα αλληλεγγύης για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου.

Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα ζήσουμε μαζί.

Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές αντιδράσεις.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες».

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης