Νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις αλλά και φόρο έως και 50% για τα υψηλά εισοδήματα φαίνεται πως ζητεί το κουαρτέτο των θεσμών από το οικονομικό επιτελείο της κυβένρησης, όπως προέκυψε μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος.

Για το ασφαλιστικό, από την κυβέρνηση επιμένουν οτι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων και αναφέρουν οτι έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία, αν χρειαστεί θα παρουσιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα φορολογικά, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει αύριο την πρόταση της.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν παράταση της προστασίας για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά και μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει με την ψήφιση διάταξης που θα παρατείνει το καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη στις 11.00 έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, για τις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση με τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ στις 19.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Γ. Σταθάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης