«Δεν πρέπει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιτρέψουμε να επιστρέψει αυτό το παλιό, το πολύ επικίνδυνο. Εννοείται ότι πρέπει να συσπειρωθούμε», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Γραικός.

Ο ίδιος μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5, σημείωσ ότι «το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς καλό, αλλά συγχρόνως εάν δεν μάθουμε από τα λάθη μας ίσως να βάλουμε τα ίδια αυτογκόλ. Ορισμένες υποψηφιότητες ίσως ανακοινώθηκαν πολύ αργά για να προλάβουν να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα. Ορισμένες συζητήσεις έγιναν με τρόπο πιο λογιστικό, “τόσα πήραμε, τόσα δίνουμε”, ενώ θα μπορούσε να φαινόταν η ανωτερότητα του προγράμματός μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς είναι τεράστιος σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει από σήμερα να αρχίσουμε έναν μεγάλο αγώνα, ιδεολογικό, φιλοσοφικό και παιδευτικό, αλλά συγχρόνως να βγάλουμε πιο πολύ προς τα έξω συγκεκριμένα πράγματα, όπως το τι ψήφισαν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί στο ευρωκοινοβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα θετική υποδοχή της μείωσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής όταν έχουν προκύψει νέα ακροδεξιά σχήματα, «είναι πολύ επικίνδυνο».

«Παρά τα ποσοστά, έξι είχαμε, έχουμε πάλι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το θέμα είναι, μπορούμε να έχουμε μία κοινοβουλευτική ομάδα με ανθρώπους έναν κι έναν; Που θα παλέψουν για ένα πρόγραμμα, που θα έχουν καταλάβει αυτόν τον συλλογικό τρόπο εργασίας, ότι όσο πιο συλλογικά, ιδεολογικά και φιλοσοφικά συζητάμε και δουλεύουμε, τόσο πιο καλά θα προωθήσουμε τα πράγματα; Εάν οι εκλογείς δεν είναι πια “καταναλωτές” αλλά πολίτες δυναμικά σκεπτόμενοι, θα ψηφίσουν λίγο διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την δυνατότητα να σχηματίσει μία κυβέρνηση, αλλά δεν είχε την δυνατότητα να αλλάξει το κράτος, να αλλάξει τις υπηρεσίες, ή τον τρόπο σκέψης του κόσμου».

Τέλος ο Νίκος Γραικός τόνισε αναφορικά με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι «δεν πρέπει το σοκ των ευρωεκλογών να μας κάνει να χάσουμε την πάλη της επόμενης Κυριακής» για τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, το Νάσο Ηλιόπουλο στον Δήμο Αθηναίων και σε άλλα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε μάθει να επισκευάζουμε πράγματα, να προχωράμε, να πηγαίνουμε καλύτερα. Δεν παραδινόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης