Ν. Κεραμέως: «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 22:10
Ν. Κεραμέως: «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Με επιστολή τους προς την διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 471 φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής αποφάσισαν, επώνυμα και υπεύθυνα, να αντιδράσουν σε ό,τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιό τους και, δυστυχώς, σε πολλά Ιδρύματα της χώρας, στα οποία ανθεί η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών, η βία και οι πάσης φύσεως έκνομες πράξεις». Τα παραπάνω δήλωσε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην επιστολή 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, ανέφερε: «Τα νέα παιδιά, οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας, αποφάσισαν με θάρρος να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, τα οποία έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας».

»Σε αυτά τα νέα παιδιά, ο αρμόδιος Υπουργός για την Παιδεία απαντά πως ο ίδιος, καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης στη χώρα μας, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης», σημείωσε η κα Κεραμέως.

Και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε συνέντευξή του, μάλιστα, επέρριψε, με μεγάλη ευκολία ευθύνες για την κατάσταση αυτή στο φοιτητικό κίνημα, το σύλλογο διδασκόντων και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Και αυτό, την ώρα που ο ίδιος προωθεί προς ψήφιση οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας».

Η αρμόδια Τομεάρχης, τόνισε: «Πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι στο Πανεπιστήμιο - ως χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών - δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί. Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες τους. Πρωτίστως, όμως, η Κυβέρνηση».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 22:11