Για νεποτισμό κατηγορεί την οικογένεια Κεδίκογλου ο Νίκος Νικολόπουλος, με παρέμβασή του στο Zougla Radio. Ο βουλευτής Αχαΐας, εκλεγείς με τη Νέα Δημοκρατία, παραιτηθείς από το αξίωμα του υφυπουργού Εργασίας και διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, επιμένει στις καταγγελίες του για την ακολουθούμενη πολιτική από τον Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νικολόπουλος ισχυρίζεται πως αυτά που καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή, την οποία υπέβαλε την Τρίτη για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της αδελφής του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νάσιας (Αναστασίας) Κεδίκογλου, δικηγόρου, επαυξάνονται με νεότερα στοιχεία. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η αδελφή του κ. Σίμου Κεδίκογλου με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων αναλαμβάνει δουλειές νομικής φύσεως από οργανισμούς του Δημοσίου, με αιχμή του δόρατος το Υπουργείο Υγείας, αλλά όχι μόνον.

Μέχρις στιγμής και από τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε έγινε γνωστή η υπόθεση αυτή από τη zougla.gr, δεν έχουν καταγραφεί αντιδράσεις ούτε εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, όστις και είναι ο αποδέκτης των πυρών Νικολόπουλου, αν και δεν κατονομάζεται στην επίμαχη ερώτηση στη Βουλή, ούτε όμως από την πλευρά του Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ωστόσο, επιμένει και μάλιστα εμπλουτίζει τις καταγγελίες του, επισημαίνοντας πως, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν πρόκειται να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και να μετεγγραφεί στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αντιθέτως, όπως ισχυρίζεται, θα παραμείνει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έστω και ως ανεξάρτητος βουλευτής. Είναι ίσως χαρακτηριστικό πως, μιλώντας στο Zougla Radio, αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στο όνομα του Κώστα Καραμανλή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η στιγμή που επέλεξε ο βουλευτής Αχαΐας για να δημοσιοποιήσει την κόντρα με τον Σίμο Κεδίκογλουσυμπίπτει χρονικά -και άρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον- με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Συγγρού και με την εκλογή γραμματέα του κόμματος, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία αυτή αποτελεί κριτήριο για τη γενικότερη εσωκομματική εικόνα (και ισχύ) του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά πληροφορίες, το άμεσο περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει την υποψηφιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη και όχι του παλαιού συνοδοιπόρου στην Πολιτική Άνοιξη, του Νικήτα Κακλαμάνη δηλαδή, ο οποίος έχει εκτεθεί στο παρελθόν πολιτικά, λόγω των προνομιακών σχέσεών του με το περιβάλλον Μητσοτάκη.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης