Νοτοπούλου: Σε ιδιωτικά συμφέροντα η τουριστική προβολή της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 17:10
Νοτοπούλου: Σε ιδιωτικά συμφέροντα η τουριστική προβολή της χώρας

«Η χθεσινή παρουσίαση για την επανεκκίνηση του τουρισμού ήταν απογοητευτική και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού ειδικά στις παρούσες συνθήκες», δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μίλησε για «γιορτή που έστησε η ελληνική κυβέρνηση για την απευθείας ανάθεση στην Marketing Greece από την οποία απουσίαζε ο ΕΟΤ (ακόμα και η πρόεδρος!)». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάργηση στην πράξη του ΕΟΤ, «εκχωρώντας την βασική του αρμοδιότητα, το δημόσιο έργο της εθνικής τουριστικής προβολής που εδώ και 70 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και επαγγελματισμό, σε ιδιωτικά συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο την προώθηση και την προβολή της χώρας». Επιπλέον ότι στον τουρισμό «βλέπει ακόμη μια πηγή για να θησαυρίσουν οι εκλεκτοί της», «όμως ο Ελληνικός τουρισμός δεν είναι μια οικογενειακή και φιλική υπόθεση».

Σχολίασε ότι «περιμέναμε μια καμπάνια που να βασίζεται σε μια νέα εθνική στρατηγική διαμορφωμένη με βάση τις νέες συνθήκες στην μετα-Covid19 εποχή», όμως «παρακολουθήσαμε άναυδοι ένα βίντεο με διφορούμενο μήνυμα από όπου απουσιάζει ο πολιτισμός μας και όχι μια ολοκληρωμένη καμπάνια, δημιούργημα μιας ιδιωτικής εταιρείας που παίρνει στις πλάτες της- αν όχι στον λαιμό της- το «βαρύ» χαρτί της χώρας μας για ανάκαμψη. Τον τουρισμό».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει ότι η κυβέρνηση «δεν έδωσε λύση για τον τουριστικό κλάδο που καταρρέει». Πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε στα Δωδεκάνησα «ολοκληρωμένη πρόταση επανεκκίνησης του τουρισμού και στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων (Μενουμε_ορθιοι_2), ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτιμά τον ελληνικό τουρισμό και το τίμημα θα το πληρώσει ολόκληρη η εθνική οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 17:10