Τη βεβαιότητα πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα πετύχει τους στόχους της στις επικείμενες εκλογές εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας του κόμματός της, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε όσους: «Μας στήνουν. Προσπαθούν να μας εμπλέξουνε».

«Με ψάξατε το ’90, με ψάξατε το ’95, ξαναψάξτε σήμερα. Όσο και να στεναχωριέμαι, που στεναχωριέμαι, όσο και να πληγώνομαι, που πληγώνομαι, δεν το βάζω κάτω. Και να ξέρετε ότι δεν θα έμπαιναν στον κόπο αυτοί, που μας στήνουν, αν η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν πράγματι ένα κόμμα του 2% ή του 1,5%» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαγωνίζονται πώς θα πάει η Ελλάδα πίσω στη δραχμή και θα ξαναγίνει ψωροκώσταινα, πώς θα μείνει χωρίς συμμαχίες. Επενδύουν στην οργή, στον θυμό, στην απελπισία του Έλληνα. Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός που επιλέξαμε εμείς που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στόχος και υπόσχεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα γενιά είναι μία: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που χαιρετούν ναζιστικά και φασιστικά είναι εχθροί της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Εκείνοι οι 15-20 που έρχονται και διαλύουν ειρηνικές διαδηλώσεις με γιαούρτια και αβγά είναι φασιστοειδή φαινόμενα» ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι η δική της η γενιά είναι υπεύθυνη που η Ελλάδα έφτασε στο σήμερα και ανέφερε ότι ο δικομματισμός δίνει μάχη επιβίωσης και παλεύει με παλιές λογικές να κρατηθεί όρθιος. Ανέφερε ενδεικτικά μερικές από τις προτάσεις που έχει κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία, όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 και η στάση των βουλευτών της να ψηφίζουν πάντα υπέρ της άρσης της ασυλίας στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την ομιλία της κ. Μπακογιάννη μίλησαν ο προσωρινός γραματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βασίλης Τσιατσιάμης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε πως η νέοι του κόμματος «δίνουν απάντηση σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να μας τελειώσουν. Δεν τελειώνουμε έτσι εύκολα εμείς γιατί οι ιδέες μας έχουν δύναμη».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρόνης Διαμαντόπουλος.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης