Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018 αποτελεί μία από τις βάσεις της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία ευελιξία, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο Γερούν Νταϊσελμπλούμ, μιλώντας στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εκτίμησε πως θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από την Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά. Ο κ. Νταϊσελμπλούμ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (22 Απριλίου, Eurogroup, Άμστερνταμ) προκειμένου να αποδεσμευτούν οι δόσεις των νέων δανείων προς την Αθήνα και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επανέλαβε την πάγια θέση του για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ πιστωτών και Ελλάδας παραμένει «αδύναμη». Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι «δεν είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο», αντίθετα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που θεωρεί μονόδρομο το «κούρεμα», κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι Ευρωπαίοι.

Διαβάστε επίσης:
Ντάισελμπλουμ: Αδύναμη παραμένει η εμπιστοσύνη μεταξύ Αθήνας – θεσμών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης