«Επανάσταση» χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως πρωταρχικός στόχος είναι «η αλλαγή της ατμόσφαιρας» στις σχέσεις με την Ελλάδα και η «αλλαγή της αντίληψης ότι οι δύο χώρες είναι αντίπαλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε επίσης μιλώντας σε τουρκικά Μέσα ότι στόχος της Τουρκίας στις σχέσεις με την Ελλάδα είναι «όχι μόνο η ελαχιστοποίηση των εντάσεων, αλλά η μεγιστοποίηση των τομέων συνεργασίας, ώστε να μην δημιουργείται εκατέρωθεν η λογική της έντασης».

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι σκοπός της τουρκικής πλευράς είναι η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα συμμετοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τουρκική αντιπροσωπία που θα συνοδεύει τον Ερντογάν στην επίσκεψη, ο Νταβούτογλου είπε πως «δεν έχει προγραμματιστεί κάτι, αλλά εμείς αποδίδουμε σημασία στην αντιμετώπιση του θέματος των θρησκευτικών μειονοτήτων που υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, με αμοιβαία κατανόηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης