Ο Θ. Καράογλου μεταβαίνει στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 02:03
Ο Θ. Καράογλου μεταβαίνει στην Αυστραλία
Φθάνει αύριο στη Μελβούρνη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του «Μακεδονικό Γλέντι», που θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο του Oakleigh στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ετήσιου Φεστιβάλ «Δημήτρια», που οργανώνει η Πανμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας.

Ο κ. Καράογλου, θα αναχωρήσει από την Αυστραλία την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, μετά από εκτεταμένες επαφές με τον Ελληνισμό της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ. Στην αυριανή εκδήλωση θα παραστούν, επίσης, πλήθος άλλων προσκεκλημένων και αν βοηθήσει ο καιρός χιλιάδες ομογενών.

Στο μεταξύ την πρώτη της επιχειρηματική εξόρμηση στην αγορά της Αυστραλίας πραγματοποιεί στις 20-27 Νοεμβρίου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), εγκαινιάζοντας τη νέα στρατηγική της για στενότερες οικονομικές σχέσεις με τις αγορές, που είναι δυσπρόσιτες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όπου υπάρχει έντονο ομογενειακό στοιχείο.

Το πρώτο άνοιγμα στην Αυστραλία θα γίνει με 20μελή επιχειρηματική αποστολή, στην οποία θα συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οργανισμοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αποστολή διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνοαυστραλιανό Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, που συμπίπτει χρονικά και με τους εορτασμούς της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο στην Μελβούρνη όσο και στο Σίδνεϊ.

«Στόχος της ΔΕΘ είναι -πέρα από τη διερεύνηση της αγοράς από τις ελληνικές επιχειρήσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας από τους δήμους που θα συμμετάσχουν- να δημιουργηθεί μόνιμη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Αυστραλία, με τη βοήθεια και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, η διοίκηση της οποίας ήταν πρόσφατα φιλοξενούμενη του εκθεσιακού φορέα στην πόλη. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών, η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ θα συναντηθεί με τους εκθεσιακούς οργανισμούς της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ », υπογραμμίζεται.

Οι κλάδοι που θα εκπροσωπηθούν στην επιχειρηματική αποστολή είναι, μεταξύ άλλων, αυτοί των τροφίμων-ποτών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, της ξυλείας, των καλλυντικών και των κοσμημάτων. Η επιχειρηματική αποστολή, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Αυστραλίας και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 02:09