Το ενδιαφέρον του να συμβάλλει στη συζήτηση για «επανένωση» της κεντροδεξιάς – αν και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και βούληση- αλλά όχι και για επάνοδο στη Βουλή, εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα», ο κ. Ανδριανόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η λογική τού να γίνει μια ενιαία κίνηση στην κεντροδεξιά δεν είναι άσχημη, αλλά εγώ δεν τη βλέπω πολύ βιώσιμη σαν προσπάθεια. Για έναν πολύ απλό λόγο, ότι δυστυχώς ο χώρος αυτός, όπως και άλλοι χώροι στην Ελλάδα, βρίθει από άτομα με ατέρμονες προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες – θέλουν όλοι να γίνουν αρχηγοί…».

Στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρώην υπουργός είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί. Και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη και εκτός ΝΔ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Υπάρχει και ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη, είναι και ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Στέφανος Μάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά δεν υπάρχει τρόπος επανένωσης της κεντροδεξιάς χωρίς να συζητήσεις με τον Σαμαρά, έτσι δεν είναι; Νομίζω αυτό είναι αυτονόητο. Και ο Αβραμόπουλος μέσα από τη ΝΔ μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο, γιατί έχει ένα κύρος και μια προσωπικότητα, ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος είναι ένα σοβαρό πρόσωπο που θα μπορούσε επίσης να κάτσει σε ένα τραπέζι και να κουβεντιάσει…» ανέφερε ο κ. Ανδριανόπουλος.

Η συζήτηση περί κεντροδεξιάς που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη και στελεχών του ΛΑΟΣ κορυφώνεται λίγο πριν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της στις 21 Νοεμβρίου, ενώ η Ρηγίλλης έχει απορρίψει τις προτάσεις Καρατζαφέρη προ καιρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης