Ο Α. Λοβέρδος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της Ε. Τουλουπάκη από την έρευνα για την Novartis

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, 06:00
Ο Α. Λοβέρδος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της Ε. Τουλουπάκη από την έρευνα για την Novartis

Εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ή μη της ασυλίας του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρεί να «μπλοκάρει» την έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis.

Μετά τη μήνυσή του, ο κ. Λοβέρδος προχώρησε και σε αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από την έρευνα, κατηγορώντας την πως συμμετείχε στα αδικήματα που έχει καταλογίσει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Στην αίτηση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών ο πρώην υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι η κα Τουλουπάκη δεν πρέπει να συνεχίσει την έρευνά της, γιατί θεωρεί πως πήρε μέρος στη σκευωρία σε βάρος του, με ηθικό αυτουργό, όπως ισχυρίζεται, τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Λοβέρδος κοινοποίησε, δε, την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προσδίδοντάς της με αυτόν τον τρόπο τον χαρακτήρα «αναφοράς». Επιπλέον, φέρεται να προσκόμισε νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και έγγραφα από την επικοινωνία με την Αμερικανίδα εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis σχετικά με τον μέχρι πρόσφατα προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, 06:00