Ο Αθανασίου απαντά για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013, 21:56
Ο Αθανασίου απαντά για το Σύμφωνο Συμβίωσης
Το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης θα αναμένει να μελετήσει για να πάρει θέση, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατά την συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απαντώντας σε αιτιάσεις φορέων, περί καθυστέρησης προσαρμογής της χώρας μας στις κοινοτικές αποφάσεις σε ότι αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν παίρνει θέση καθώς θα πρέπει να περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, να την μελετήσει και να δει ποιες είναι οι παραδοχές.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το αστικό δίκαιο. Περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς είναι διφορούμενες οι εκδοχές που μας έρχονται, θα γίνει εσωτερική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει θετική θέση και θα αποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στην κατάθεση τροπολογίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι θα προηγηθεί διάλογος προσθέτοντας ότι «ένας διάλογος έχει τους αναγκαίους συμβιβασμούς αλλά θα υπάρξει κοινός τόπος».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013, 21:59