Για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, τη στάση του πρύτανη του ΕΚΠΑ αλλά και την προεδρική εκλογή μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στον Θεόδωρο Φορτσάκη για το εκρηκτικό κλίμα στο ΕΚΠΑ, λέγοντας πως «ο αυταρχισμός του κλιμακώνει την ένταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπω τη συνταγή της τέλειας καταιγίδας. Με το στυλ Φορτσάκη έχω πρόβλημα, διότι τα πράγματα που είναι αυτονόητα, όπως ότι προστατεύουμε τα πανεπιστήμια, το κάνουμε με ιδιωτική ασφάλεια; Ο Πελεγρίνης είχε φέρει την ιδιωτική ασφάλεια. Άλλο που δεν χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, όσο άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, φυσικό είναι ο αυταρχισμός -εντός ή εκτός εισαγωγικών- του Φορτσάκη να χρησιμοποιηθεί για μία κλιμάκωση. Το βλέπω ως κλιμάκωση και γι’ αυτό μιλάω για τέλεια καταιγίδα. Θα έχουμε ένα τριήμερο, όπου οι σκιομαχίες κάλλιστα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές μάχες» τόνισε, αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα.

«Ένα πρόβλημα που είναι η ασφάλεια των πανεπιστημίων, αυτή τη στιγμή μετατίθεται και κάνουμε συζήτηση για τον αυταρχισμό του Φορτσάκη. Εκεί φτάσαμε» πρόσθεσε.

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πόσους βουλευτές χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει τους 121; Πενήντα. Έχει 71. Η συγκυβέρνηση πόσους χρειάζεται; Είκοσι πέντε. Η κάθε πλευρά έχει αναπτύξει τη δική της μυθολογία και λασπολογία για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Και οι μεν και οι δε λένε ο ένας τον άλλο πουλημένο, αλλά δεν θα παίξω εγώ αυτό το παιχνίδι, ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον.

»Μήνες πίσω, όταν συζήταγα με τον Θεοδωράκη, έχω πει από το πρώτο τους συνέδριο, από τον Μάιο, ότι η δική μου περίπτωση είναι ιδιόμορφη, διότι είμαι ο μοναδικός ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να παίξω σ’ ένα παιχνίδι μυθολογίας και νέας αποστασίας ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε την εξουσία, διότι το λέει το κισμέτ του και θα αλλάξει την Ελλάδα, τον πλανήτη και τον γαλαξία, ενώ εμποδίζεται από ένα τσουτσέκι. Δεν θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι.

»Να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να μην έχουμε τη δυνατότητα να προκαλέσει κάποιος εκλογές αν δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για συνταγματική αναθεώρηση δεν μιλάμε; Είναι άλλο πολίτευμα και δεν θέλει συνταγματική αναθεώρηση, αλλά συντακτική συνέλευση, γιατί θα πάμε σε προεδρική δημοκρατία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης